Chachupa, sýte jedlo kapverdských domácností
Na mnoho spôsobov sa pripravuje národné jedlo Chachupa, čo si môžete predstaviť ako kapverdský ekvivalent gulášu. Pozostáva z fazule, kukuričných zŕn, zeleniny a rýb alebo mäsa. Obľúbené sú aj polievky, napríklad Canjo, hustá kuracia polievka s ryžou, cibuľou a mrkvou, rybacia polievka Caldo de Peixe, fazuľová polievka Sopa de Feijão, kukuricová polievka Sopa de Milho a ďalšie.Ryby a morské plody na všetky možné spôsoby
Morských darov sa najete dosýta. Čerstvé ryby, ako sú tuniak, makrela, wahoo a kanic sa pripravujú na rôzne spôsoby – grilované, pečené, vyprážané alebo v polievkach. Ponuka rýb je veľmi pestrá. V reštauráciách vám radi pripravia aj chobotnice, kraby, krevety, kalamáre či mušle.Sladké želé z papáje a ďalšie mňamky
Zo sladkých jedál ochutnajte napr. kozí syr poliaty medom a dochutený pyré z tropického ovocia, rozmanité ovocie vrátane papáje, guajavy, manga a kokosových orechov a chutné želé Doce de Papaya..jpg)
.jpg)
Vyprážanému Pastelu odpustíte aj kalórie
Pastel je ozajstná pochúťka. Predstavuje vyprážané alebo pečené plnené pečivo, ktoré sa často konzumuje ako predjedlo alebo ľahké jedlo. Podáva sa s mäsovou, rybacou alebo vegetariánskou plnkou, čerstvým šalátom a s rôznymi omáčkami, ako je piri-piri.Vyskúšajte miestny alkohol: Grogue a Ponche
Alkohol je na Kapverdách bežnou súčasťou spoločenského života a miestnej kultúry. Nechajte sa prehovoriť na pohárik Grogue, tradičného kapverdského rumu alebo si nechajte namiešať Ponche, obľúbený kapverdský koktail, ktorý sa pripravuje z grogue a ovocia. Je sladší a menej silný, než čistý grogue a jeho ovocné varianty sa dochucujú papájou, mangom či marakujou.A čo víno a pivo? Sopečné pôdy ostrova Fogo stvorili aromatické a lahodné “sopečné” víno, zvané Chã, ktoré je nielen chutné, ale aj cenovo dostupné. Z piva sa tu pije najmä miestne pivo Strela a portugalské pivá Bock a Sagres.