Stravovanie, malajzijská kuchyňa a reštaurácie
Malajská kuchyňa je pre Európu veľmi netradičná najmä kvôli rôznym množstvám korení a nezvyklým prídavkom. Patrné sú tiež čínske a indické vplyvy.
Ako všade v Asii je hlavným surovinou najmä ryža, ktorá je zaujímavo kombinovaná s rybami, mäsom, zeleninou a nevšednými omáčkami. Narazíte tu síce aj na reštaurácie s medzinárodnou kuchyňou, avšak neúžasnejšia zmes chutných, typicky malajzijských a veľmi lacných jedál ochutnáte v toľko populárnych pouličných stánkoch. Jedná sa hlavne o rozličné masové kebaby zvanej satays, plody mora s karí a zázvorom, ryby Otaki Otaki grilované v banánových listoch či rôzne upravované kuracie mäso.
Sladká bodka na záver
Klasickým múčnikom býva sladká ryža a výber vskutku exotického tropického ovocia ako sú napríklad durian, rambutan, Mangosteen, starfruit alebo jackfruit. Medzi nealkoholickými nápojmi prevládajú ovocné šťavy a obvyklé limonády západnej proveniencie, v alkoholických vedie pivo a chuťovo zaujímavé ryžové víno.