1. Fischer.sk
  2. Antigua a Barbuda
  3. Stravovanie a kuchyňa

Stravovanie, kuchyňa a reštaurácie na Barbude

Vychutnajte-si-dovolenku-na-Antigue-a-Barbude.jpg

Ako hlavný chod dostanete na tanier najčastejšie čerstvé ryby a plody mora, ďalej dusené kozie a baranie mäso so zeleninovými prílohami, dosť korenené klinčekom. Z rýchleho občerstvenia je miestnou špecialitou „roti“, múčna placka plnená zemiakmi, zeleninou a mäsom.

Antigua a jedlo patria k sebe

Typickou prílohou je funghi, polente podobná cestovina z kukuričnej múky. Ako bežný dezert sa v reštauráciách servíruje známy a veľmi sladký čierny ananás, mango alebo iné tropické ovocie. Najobľúbenejšími nápojmi sú populárny miestny rum značky Cavalier a pivo Wadadli.

Na ostrovoch varí na veľmi dobrej úrovni celý rad gastronomických zariadení. Lacno a chutne sa najete aj v stánkoch pouličného občerstvenia.

  • Späť na prehľad informácií o ostrovoch Antigua a Barbuda a ponuku zájazdov.