Stravovanie, kuchyňa a reštaurácie na Barbude
Ako hlavný chod dostanete na tanier najčastejšie čerstvé ryby a plody mora, ďalej dusené kozie a baranie mäso so zeleninovými prílohami, dosť korenené klinčekom. Z rýchleho občerstvenia je miestnou špecialitou „roti“, múčna placka plnená zemiakmi, zeleninou a mäsom.
Antigua a jedlo patria k sebe
Typickou prílohou je funghi, polente podobná cestovina z kukuričnej múky. Ako bežný dezert sa v reštauráciách servíruje známy a veľmi sladký čierny ananás, mango alebo iné tropické ovocie. Najobľúbenejšími nápojmi sú populárny miestny rum značky Cavalier a pivo Wadadli.
Na ostrovoch varí na veľmi dobrej úrovni celý rad gastronomických zariadení. Lacno a chutne sa najete aj v stánkoch pouličného občerstvenia.
- Späť na prehľad informácií o ostrovoch Antigua a Barbuda a ponuku zájazdov.