Jamajská strava, kuchyňa a reštaurácia
Vďaka multinárodnému vplyvu je jamajská kuchyňa pestrá a chutná. Z mäsa je najčastejšia hydina, ryby a morské plody. Najrozšírenejším národným jedlom je kura „jerk“ pečené v špeciálnej jamajskej omáčke. Veľmi obľúbené sú najmä pálivé omáčky každého druhu. Ako dezert sa obvykle servíruje tropické ovocie.
Medzi najpopulárnejšie nápoje patrí káva. Jamajka je hrdá na svoju unikátnu horskú chuť Blue Mountain, ktorú obľubujú milovníci kávy na celom svete a mimo ostrova je väčšinou veľmi drahá. A keď Karibik, tak samozrejme rum. Jamajka je jedným z producentov tých najkvalitnejších druhov. Rumy sa delia na hnedé a biele, pričom biele sa často používajú aj v ľudovej medicíne ako prostriedok proti mnohým neduhom.
V turistických oblastiach prosperuje množstvo reštaurácií a predajní rýchleho občerstvenia z každej kategórie, medzi nimi sa dajú nájsť aj špecializované etnické kuchyne.