Ako si pochutnáte na Svätej Lucii
V santalucijskej gastronómii prevládajú ryby, hydina a plody mora upravované na všemožné spôsoby, časté je tiež grilované bravčové či jahňacie a baranie mäso. K jedlu je obvykle podávaná tunajšia štipľavá koreninová omáčka.
Typickým rýchlym občerstvením je roti, pšeničná placka plnená zmesou zeleniny, zemiakov a mäsa, alebo bakes, smažené či grilované slané dolky.
Smažené banány a ďalšie pochúťky
Lahodným dezertom bývajú najmä smažené banány a celý rad tropického ovocia ako mango, papája, ananás a kokosy. Medzi najpopulárnejšie nápoje patrí pivo Piton a vynikajúci rum Chairman’s Reserve. Obľúbené sú tiež rôzne alkoholické i nealkoholické koktejly. Ochutnajte napríklad miestny punch z rumu, ovocných štiav a korenia.