Stravovanie, kuchyňa a reštaurácie v Tanzánii
Tanzánska kuchyňa si udržiava mnohonárodnostný charakter. Prevládajú hovädzie a jahňacie a baranie mäsá, časté sú sliepky a kuratá korenené karí, kardamómom alebo klinčekom. K tradičným prílohám patrí ryža, zemiaky a hranolky či typická miestna kukuričná kaša ugali.
Zaujímavé a chutné pokrmy nájdete predovšetkým v podnikoch pouličného občerstvenia. Ochutnáte tu pestrú škálu pestro plnených dolkov, pirohov a taštičiek, indické placky čapátí a obľúbené hranolky s vajíčkami nazývané chips mayaye. Populárne je grilované kozie mäso so zeleninou nyama choma, ryža ochutená na tisíc spôsobov a mnoho iných zaujímavých dobrôt.
Aké pitie a zákusky chutia najlepšie
V pobrežných oblastiach sú na dennom menu ryby, chobotnice a iné plody mora. Ako dezert sa servíruje tropické ovocie, najčastejšie ananás, mango, papája a pečené banány n´dizi no kastad. K obľúbeným nápojom sa radia predovšetkým čerstvé šťavy z exotického ovocia, korenené čaje a miestne pivo Safari Lager.