Typické jedlá menorskej kuchyne
Pokrmy na Menorce sú veľmi podobné tým, ktoré sú typické pre ostrov Malorka. Rozdiel je ale v príprave. Kuchári z Menorcy používajú viac smotany, masla a syrov a naopak menej olivového oleja. Základom jedálnička sú ryby, zelenina a morské plody ako sépie, chobotnice, mušle a homáre.
Špeciality a chuťovky z ostrova Menorka
Conejo con Higos – králik s figami
Caldereta de langusta – langustová polievka, ktorá patrí medzi najdrahšie jedlá na ostrove
Queso de Mahón – miestny syr
Mahonnaise – tradičná majonéza vyrábaná zo žĺtkov, olivového oleja, citrónovej šťavy a korenia
Oliaigua – zeleninová polievka pripravovaná z cibule, cesnaku, zelenej papriky a hlavne z malých, chuťovo výrazných rajčín
Perdiz con col – jarabica s kapustou
Verdura rellenada – baklažány, artičoky, kapusta, cibuľa, paprika a cukety plnené rybami, sardelkami, mäsom či inou zeleninou, väčšinou zapekané v rúre
Čo piť na Malorce
Gin – vyrába sa destiláciou vínneho alkoholu a vody, silne aromatickú chuť mu dodávajú bobule borievky dovezené až z Pyrenejí
Sangría – typický španielsky nápoj, červené víno zmiešané s pomarančovým džúsom, ovocím a rôznymi druhmi destilátov
Hierbas – likéry z rôznych druhov bylín a rastlín